Colecată pentru Catedrala Mântuirii Neamului în Arhiepiscopia Sibiului

La Mănăstirea ‘Brâncoveanu’ de la Sâmbăta de Sus a avut loc sâmbătă, 20 octombrie 2012, ședința Consiliului eparhial din Arhiepiscopia Sibiului, după cum ne informează Ziarul Lumina. În cadrul acesteia, au fost aprobate toate lucrările sectoarelor administrative din eparhie și s-au evaluat proiectele în desfășurare.

Ședința a fost precedată de Sfânta Liturghie, oficiată în paraclisul mănăstirii de Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. După Sfânta Liturghie, ierarhul a oficiat o slujbă de Te Deum, la care au participat Înalt Preasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, și membrii Consiliului eparhial Sibiu.

Lucrările ședinței au avut loc în sinodiconul mănăstirii de la poalele Munților Făgăraș, sub președinția IPS Mitropolit Laurențiu. Pe lângă membrii consiliului, au fost prezenți la ședință și consilierii eparhiali, membrii administrației și exarhatului eparhial, dar și protopopii din Arhiepiscopia Sibiului. Scopul ședinței a fost aprobarea tuturor hotărârilor Permanenței Consiliului eparhial, decizii luate în intervalul de timp scurs de la ultima ședință eparhială a consiliului și până la cea de sâmbătă, 20 octombrie.

‘Am aprobat schimbările de personal care au avut loc în această perioadă și numirile de preoți în parohiile Arhiepiscopiei noastre. Discuțiile pe partea economică s-au axat pe lucrările de la centrul nostru din Păltiniș, de la centrul eparhial din Sibiu și gospodăria anexă. S-a discutat și despre perspectivele amenajării unui parc la intrarea în incinta mănăstirii de la Sâmbăta de Sus, astfel încât să fie prinse și cimitirul și casa de oaspeți ce se află în construcție’, ne-a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

Colecta pentru Catedrala Mântuirii Neamului

La aceeași ședință au fost luate în discuție și programul editorial pe care Editura ‘Andreiana’ a Arhiepiscopiei Sibiului l-a pus în aplicare în această perioadă, precum și activitatea tipografiei arhidiecezane. Pe ordinea de zi s-au mai aflat și discuții despre activitatea mănăstirilor din Arhiepiscopia Sibiului, precum și acțiunile eparhiale din domeniul asistenței sociale.

Cu acest prilej, IPS Mitropolit Laurențiu le-a mulțumit consilierilor din administrația eparhială și protopopilor din teritoriu pentru fructuoasa colaborare și pentru roadele activităților administrative și pastoral-misionare din cele 11 protopopiate. Ierarhul a apreciat eforturile făcute în eparhie pentru a contribui la colecta națională pentru ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului și le-a mulțumit părinților protopopi pentru răspunsul prompt la această solicitare din partea Patriarhiei Române.

Ședința de la Sâmbăta de Sus a avut și rolul de a pregăti ultima întâlnire a membrilor Consiliului eparhial din Arhiepiscopia Sibiului de la finalul acestui an, întâlnire ce va precede la rândul ei lucrările Adunării eparhiale.

Comentarii Facebook


Știri recente