Colaborarea interortodoxă în Franța, discutată în Adunarea Episcopilor Ortodocși

Reunită pe 16 martie, în prezența Mitropolitului Emmanuel (Patriarhia Ecumenică), Adunarea Episcopilor Ortodocși din Franța a avut pe agenda discuțiilor mai multe teme, cum ar fi colocviul pe tema migrației, desfășurat sub auspiciile Consiliului Bisericilor Creștine din Franța (CECEF), organizarea, pe 29 mai, la Institutul Teologic ‘Saint Serge’ din Paris, a unui colocviu de către Asociația Ortodoxă de Studii Bioetice, cu tema ‘Perspectivă ortodoxă asupra legilor bioeticii’. S-a enunțat importanța colaborării interortodoxe în Franța, cooperare începută încă din 1967 la nivel episcopal.

Următoarea Întâlnire de lucru a Adunării va fi pe 12 iunie, la Catedrala ‘Sfântul Ștefan’ din Paris, atunci când vor participa nu doar ierarhii membri de drept, ci și responsabili și membri ai tuturor comisiilor Adunării Episcopilor Ortodocși din Franța. Adunarea ecumenică de Paști 2010 a fost și ea evocată, arătându-se importanța acestei reuniuni frățești, ocazionată de Învierea Domnului. Următoarea întâlnire a ierarhilor AEOF se va desfășura pe 20 aprilie, informează „Ziarul Lumina”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…