Colaborare pentru susținerea proiectelor filantropice ale Episcopiei Giurgiului

La sediul Centrului de afaceri „Danubius” din Giurgiu, s-a desfășurat joi, 8 august, cu binecuvântarea Preasfințitului Ambrozie, Episcopul Giurgiului, seminarul „Responsabilitatea socială – de la filantropie la strategie de piață”, informează episcopiagiurgiului.ro.

Seminarul s-a adresat firmelor din județul Giurgiu, având ca scop informarea acestora în ceea ce privește implicarea în proiecte sociale, ca modalitate de dezvoltare a activităților economice. În mod direct s-au explorat posibilități de colaborare pe termen lung pentru susținerea proiectelor filantropice ale Episcopiei Giurgiului. Un accent deosebit a fost pus pe realizarea proiectului „Grădinița «Îngerașii»”, care implică renovarea și dotarea unui imobil achiziționat de Episcopia Giurgiului în vederea acreditării acestuia ca grădiniță eparhială.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului FORTE. Grădinița „Îngerașii” va fi patronată de Episcopia Giurgiului și va funcționa cu program prelungit, fiind dotată cu săli de activități, cantină proprie, locuri de joacă etc. Scopul construirii unei astfel de grădinițe este acela de a dezvolta un mediu în care copiii să-și poată descoperi și cultiva darurile pentru a deveni responsabili și iubitori. Grădinița „Îngerașii” va combina curricula națională cu cea proprie și va transmite cunoștințele în mai multe domenii de studiu. „La această unitate de învățământ primar va fi implementat un program elaborat. Grădinița va avea un program prelungit și sunt așteptați atât copiii preoților din Giurgiu, cât și copiii celorlalți credincioși din municipiu. Locul este unul special și pentru că aici vom amenaja un spațiu de joacă pentru copii, unde se vor desfășura diverse activități. De asemenea, aici vor funcționa și o cantină, și un cabinet medical”, ne-a spus pr. Edmond Nicolae Popa, consilier social al Episcopiei Giurgiului.

Comentarii Facebook


Știri recente