Clujul pentru Viață înființează un centru de sprijin în criza de sarcină

Asociația Clujul pentru Viață desfășoară, între 1 octombrie și 31 decembrie, campania „Ajută o mamă, salvează un copil de la avort”. Fondurile strânse vor permite înființarea unui centru de sprijin pentru familii și mame singure care se confruntă cu o criză de sarcină.

Profesioniștii le vor consilia pe femeile în criză de sarcină și pe cele traumatizate de experiența unui avort. Centrul va mai putea oferi și consiliere familială, educație pentru sănătate și parentală, educație în puericultură, consultanță în alăptare și, la nevoie, consiliere juridică.

„Pentru a se putea bucura de maternitate, fiecare femeie are nevoie de susținere, mai ales dacă sarcina vine în conjuncturi nepregătite”, spune Iustina Moldovan, președinta Asociației Clujul pentru Viață.

„Pentru noi, consilierea și susținerea femeilor care rămân însărcinate și se află în situații critice este o prioritate. Credem cu tărie că este una dintre modalitățile prin care numărul avorturilor din județul Cluj poate fi redus”, adaugă ea.

Campania își propune să atragă 190.000 de lei, care să asigure fondurile necesare înființării și funcționării centrului în următoarele 12 luni. Acestea vor acoperi obținerea acreditării, avizelor și autorizațiilor de funcționare, amenajarea sediului, angajarea personalului, salarizarea și formarea lui.

În spitalele de stat din județul Cluj au loc zilnic 16 avorturi la cerere, conform statisticilor oficiale. Cifrele oficiale la nivelul întregii țări nu includ însă avorturile din clinicile particulare și nici pe cele chimice, induse prin pastile abortive. Astfel, statistica reală ar putea fi chiar dublă față de cea oficială.


Povestea Alinei îi motivează pe membrii asociației. La începutul anului, ea a rămas însărcinată. Prietenul ei tocmai își pierduse slujba, în timp ce ea făcea naveta zilnic 40 de km până în Cluj-Napoca pentru a merge la școală. Fără bani de chirie, cei doi se mutaseră la sora Alinei. La început, Alina s-a gândit la avort, însă Alex a fost hotărât în dorința lui de a fi tată.

„Am fost surprinși să vedem la acești tineri o dorință mare de a forma o familie, în ciuda condițiilor neprielnice în care se aflau și a faptului că ambii fuseseră la rândul lor abandonați de părinții biologici la naștere”, scrie pe site-ul asociației, care i-a sprijinit moral și material, astfel încât cei doi și-au asumat copilul. Alina a absolvit liceul și are planuri de carieră, iar tatăl copilului și-a găsit de lucru.

Pentru donații

? Virament bancar
Asociația Clujul pentru viață
Banca Transilvania
RO84BTRLRONCRT0409672601 (RON)
RO34BTRLEURCRT0409672601 (EUR)
RO38BTRLUSDCRT0409672601 (USD)

? Aplicația BTPay, secțiunea Susține ONG-urile/Donează:
RO84BTRLRONCRT0409672601

? Pe platforma GoGetFunding:
https://gogetfunding.com/doneazacpv

? Pe platforma PayPal:
https://paypal.me/ClujulpentruViata?locale.x=en_US

Foto credit: Facebook / Clujul Pentru Viață

Comentarii Facebook


Știri recente