Clujenii se vor ruga pentru mediu la tradiționala procesiune de Rusalii din centrul municipiului: Program

Clujenii se vor ruga duminică pentru mediul înconjurător la tradiționala procesiune de Rusalii, organizată în centrul municipiului.

„Evenimentul continuă o veche tradiție din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru mediul înconjurător şi pentru roadele pământului, la sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Mitropoliei Clujului.

Programul va începe cu slujba Vecerniei, oficiată de Mitropolitul Andrei pe platoul din fața Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, începând cu ora 17:00.

Procesiunea, programată pentru ora 18:00, va porni din fața Catedralei și va continua pe traseul: Piaţa Avram Iancu – B-dul 21 Decembrie 1989 – Piaţa Unirii (prin spatele Bisericii Sfântul Mihail) – B-dul Eroilor – Piaţa Avram Iancu, după care întregul sobor va reveni în locația inițială.

Pe parcursul traseului vor fi interpretate cântece religioase, efectuate opriri în fața lăcașurilor de cult și rostite ectenii speciale.

La finalul procesiunii, în fața Catedralei Mitropolitane vor fi rostite rugăciuni pentru natură.

„Evenimentul îşi propune să îi aducă împreună în rugăciune pe ierarhii, preoţii şi credincioşii ortodocși clujeni, la marele praznic al Cincizecimii, care reactualizează evenimentul pogorârii Duhului Sfânt, actul mântuitor prin care ia ființă Biserica în chip văzut, ca realitate istorică concretă, ca anticipare a Împărăției viitoare a lui Dumnezeu”, se mai arată în același comunicat.

Foto credit: Mitropolia Clujului  / Darius Echim


Știri recente