Cluj | Pocăinţa înseamnă întoarcerea cu părere de rău de la păcat la virtute, spune IPS Andrei

IPS Andrei a slujit la Biserica Sf. Ap. Toma din Cluj

Credincioșii parohiei clujene „Sfântul Apostol Toma” s-au rugat duminica aceasta împreună cu Arhipăstorul lor. Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a oficiat Sfânta Liturghie şi i-a îndemnat pe clujeni la smerenie şi la mărturisirea păcatelor pentru a parcurge cum se cuvine perioada postului.

Pocăința este o mare lucrare a Bisericii creștine, a spus Mitropolitul Andrei în omilia adresată în data de 5 februarie. Cea mai potrivită definiție dată pocăinței ne vine de la Sfântul Ioan Damaschin. Sfântul Ioan, în cartea sa numită „Dogmatica”, definește astfel pocăința: întoarcerea cu părere de rău și cu lacrimi de la păcat la virtute și de la diavolul la Dumnezeu, a transmis ierarhul.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh  Goga Dan a fost distins de Părintele Mitropolit Andrei cu Crucea Arhiepiscopală,  iar preotul Goga Marius a fost hirotesit iconom, cu dreptul de a purta brâu roșu.

***

Biserica Sfântul Toma, situată pe bulevardul Dorobanților din Cluj-Napoca,  este una dintre puținele biserici din țara noastră aflată sub ocrotirea acestui Sfânt Apostol. Piatra de temelie a bisericii  a fost aşezată în anul 1996, iar un an mai târziu au fost demarate lucrările de ridicare a locașului de cult.

Acestea au fost finalizate în 2005, iar în septembrie 2007 biserica a fost sfinţită de vrednicul de pomenire Mitropolit Bartolomeu.

Arhitectura lăcașului de cult este una inedită, în formă de cruce cu o singură turlă, iar  pe  pereții exteriori sunt înfățișați, în tehnica mozaic, Sfinții Apostoli.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…