Cluj: Peste 200 de preoți au participat la conferința de toamnă dedicată Anului Comemorativ 2017. Întrunirea a fost prezidată de IPS Andrei

Peste 200 de clerici din Protopopiatele Cluj I și Cluj II au participat marți, 3 octombrie 2017, la conferința de toamnă dedicată Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului. Întrunirea a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei.

Evenimentul a avut loc în Aula Magna a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și a debutat cu slujba de Te-Deum. Aceasta a fost oficiată de un sobor de preoți în capela instituției de învățământ. Reuniunea a fost organizată de Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

În debutul conferinței, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului le-a vorbit preoților despre puterea credinței și importanța răbdării în vederea dobândirii mântuirii, informează site-ul radio renașterea.

Părintele Arsenie Papacioc, după ce a ieșit din temniță, scrie într-o carte intitulată Scrisori către fii mei duhovnicești: Oamenii buni vă ajută la mântuire mult, dar cei răi și mai mult. Răbdații fără necaz. Toate veacurile au fost pline de dușmani, dar dușmanii din veacul acesta au umplut cerul de sfinți, a precizat Înaltpreasfinția Sa.

În continuare, a urmat prelegerea susținută de ieromonahul Grigorie Benea, coordonatorul viitorului Memorial de la Gherla. Preoții participanți au aflat aspecte importante despre perioada comunistă și despre cei care au suferit în închisori.

La finalul întâlnirii, părintele vicar administrativ Iustin Tira a dat citire unor comunicări care au avut ca temă activitatea administrativă și pastorală a clericilor.

Foto credit: Radio Renașterea

Comentarii Facebook


Știri recente