Cluj – Napoca | Sute de credincioși au întâmpinat anul 2017 în rugăciune

La Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca sute de credincioși au întâmpinat anul 2017 în rugăciune. Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oficiat la miezul nopții o slujbă de Te-Deum. Ierarhul, împreună cu soborul slujitor și cu credincioșii eparhiei, a adus mulţumire pentru anul care a trecut şi a cerut binecuvântare de la Dumnezeu, pentru anul care a început.

În cuvântul rostit la final, ierarhul a vorbit despre trecerea timpului, îndemnându-i pe credincioși să-și valorifice fiecare zi a vieții lor, informează site-ul radiorenașterea.ro.

Privind la anul care a trecut, realizăm cât de repede trece vremea. Să fim foarte zgârciți cu vremea. Zice Sfântul Apostol Pavel: «Răscumpărați vremea, că zilele sunt rele». Rele sunt zilele în care nu facem lucruri bune. De aceea, fiecare an al vieții noastre, fiecare lună, fiecare săptămână, fiecare zi, să le folosim foarte bine, a spus Părintele Mitropolit.

Duminică, 1 ianuarie 2017, la Catedrala Mitropolitană Sfânta Liturghie a fost oficiată tot de Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

La final, IPS Andrei a subliniat importanța celor două sărbători: Tăierea-împrejur a Domnului și Sfântul Vasile cel Mare. Ierarhul a amintit de înnoirea omului prin venirea Domnului nostru Iisus Hristos în lume şi le-a dorit enoriașilor ca în noul an să-și înmulțească râvna și să devină mai buni.

Comentarii Facebook


Știri recente