Cluj-Napoca: Prima ședință din anul 2017 a Sinodului Mitropolitan

La reşedinţa mitropolitană din Cluj-Napoca a avut loc miercuri, 4 ianuarie 2017, prima întâlnire pe anul acesta a ierarhilor din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului, notează site-ul oficial la Mitropoliei Clujului.

Sub președenția Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, membrii sinodului mitropolitan au făcut bilanțul anului 2016 și au evaluat activitatea tuturor sectoarelor din cadrul Mitropoliei. Astfel, au fost discutate realizările pe plan catehetic, social, misionar, filantropic și cultural. În continuare, au fost trasate perspectivele pentru anul 2017.
Ședințele sinodului mitropolitan au loc de mai multe ori pe parcursul unui an și au în vedere intensificarea misiunii pastorale în comunitate, dar si chestiuni de ordin administrativ.

Mitropolia Clujului, Maramuresului şi Salajului are în componenţă trei eparhii:

  • Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului
  • Episcopia Maramuresului si Satmarului
  • Episcopia Salajului.

Membrii sinodului mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului sunt: Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului și Preasfințitul Părinte Vasile Someșanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Comentarii Facebook


Știri recente