Cluj-Napoca | Piesa de teatru creștin „Ziditori ai Marii Uniri” a fost jucată în premieră

În seara zilei de marți la Cluj-Napoca a avut loc premiera națională a piesei de teatru Ziditori ai Marii Uniri. Piesa a fost pusă în scenă de Compania de Teatru Civic Art CvM din București, notează radiorenasterea.ro.

Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului prin Protopopiatul Cluj 1 în contextul Anului omagial al unității de credință și de neam și al Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918 și s-a desfăşurat la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

Piesa este o adaptare realizată de regizorul Marian Ciripan după piesa Memorandiştii semnată de Dan Tărchilă, având în distribuție actori de la marile teatre din capitală.

Evenimentul a fost deschis de IPS Andrei care a rostit un cuvânt. Apoi, a urmat alocuţiunea Prorectorului Universității Babeș-Bolyai, Prof. univ. dr. Ioan Bolovan, care a vorbit despre momentul Marii Uniri din 1918.

Seara a continuat cu o scurtă prezentare a proiectelor derulate în anii precedenți de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului prin Protopopiatul Cluj 1.

În continuare, publicul a asistat la punerea în scenă a piesei Ziditori ai Marii Uniri, timp în care actorii au transmis spectatorilor sentimentul identității și conștiinței naționale.

La final, Mitropolitul Clujului le-a înmânat actorilor diplome.

Pe lângă scopul cultural, evenimentul de la Cluj-Napoca a avut și un scop caritabil. Suma adunată în urma spectacolului va fi direcționată către Centrul Social Misionar Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din localitatea Cojocna, Protopopiatul Cluj 1, prin care se dorește susţinerea dezvoltării educaţionale şi sociale a copiilor şi tinerilor din medii defavorizate.

Copiii centrului s-au pregătit pentru acest eveniment confecționând brățări tricolore, pe care le-au dăruit drept recunoștință tuturor spectatorilor.

Foto Credit: Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului

Comentarii Facebook


Știri recente