Cluj-Napoca | Conferință dedicată protopopului Florea Mureșanu, mărturisitor al ortodoxiei în timpul comunismului

În biserica Parohiei Sfânta Treime din Cluj-Napoca, va avea loc marți un simpozion dedicat părintelui Florea Mureșanu, fost protopop al Clujului și paroh al acestei comunități, mărturisitor al Ortodoxiei în timpul comunismului.

Evenimentul comemorativ organizat de parohia clujeană în data de 18 iulie 2017 are scopul de a evoca personalitatea și realizările părintelui Florea Mureșanu dar și provocările pe care Biserica le-a înfruntat în anii comunismului, informează radiorenasterea.ro.

La eveniment va participa Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, alături de: istoricul Adrian Nicolae Petcu, cercetător la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), Tudor Sălăgean, directorul Muzeului Etnografic din Cluj-Napoca și Prof. univ. dr. Ovidiu Pecican de la Universitatea Babeș-Bolyai.

Conferința va fi moderată de Prof. univ. dr. Ioana Bican, prodecanul Facultății de Litere din Cluj-Napoca.

În debutul manifestării va avea loc de la ora 10:00 o slujbă de pomenire pentru sufletul părintelui Florea Mureșanu. Evenimentul este organizat cu prilejul Anului comemorativ 2017 al Patriarhului Justinian şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente