Cluj | Mii de credincioși prezenți la Slujba de Bobotează

În ziua praznicului Botezului Domnului, vineri, 6 ianuarie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oficiat Sfânta Liturghie  în Catedrala din Cluj-Napoca. În continuare, a fost oficiată slujba Sfințirii celei Mari a apei, în piața Avram Iancu, din oraș, informează radiorenasterea.ro.

În cuvântul rostit, ierarhul a explicat cum apele purtătoare de Duh Sfânt reînnoiesc prin har omenirea și întregul univers.

La Bobotează, apele sfințindu-se devin purtătoare de Duh Sfânt. Boboteaza este un act de regenerare cosmică și de revelare a Sfintei Treimi. Este grandioasă teologia regenerării Cosmosului și o exprimă minunat Sfântul Sofronie, Patriarhul Ierusalimului, care a alcătuit slujba Sfințirii celei Mari a apei. În această rugăciune se vede cum Domnul Hristos la Iordan regenerează întreg Cosmosul începând cu omul, a spus ierarhul.

Pentru acest eveniment s-au pregătit douăzeci de mii de recipiente cu Agheasmă Mare, care au fost împărțite credincioșilor de slujitorii Catedralei.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Săptămâna în imagini: 17 – 23 februarie

Fotografii cu momente din viața spirituală ortodoxă surprinse prin lentilele fotografilor profesioniști sau amatori în perioada 17 -23 februarie 2020. Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica Ai fotografii pentru Săptămâna în imagini? Dacă aveți fotografii care surprind…