Clopote noi pentru mănăstirea Comana

Anul 2013 este declarat în Patriarhia Romană, „Anul comemorativ al Sf. Împărați Constantin și Elena”, deoarece se împlinesc 1700 de ani de la proclamarea Edictului de la Milan (313 – 2013), prin care se opreau persecuțiile în întreg Imperiul Roman, și se acordau drepturi și libertăți tuturor cetățenilor, indiferent de credința lor.

Pentru punerea în valoare a acestui eveniment aniversar, care marchează libertatea de exprimare a credinței, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, Mănăstirea Comana a achiziționat din donațiile credincioșilor trei clopote noi, care se vor adăuga celor două clopote mici existente în actuala clopotniță, informează episcopiagiurgiului.ro

În acest sens, la Turnătoria Blotor din Baia Mare au fost comandate și achiziționate urmatoarele clopote:

Clopotul „Sf. Nicolae” de 750 kg – donat de firma TUV – București, reproduce nota muzicala Sol.

Clopotul „Sf Nectarie” de 500 kg – donat de Primaria si Consiliul local Comana, reproduce nota muzicala Fa.

Clopotul „Sf. Împărați Constantin și Elena” de 185 kg – donat de firma Medist – București, reproduce nota muzicală Re#.

În prezent, cele două clopote vechi ale Mănăstirii, de 150 și 280 kg sunt în proces de restaurare și recondiționare. În momentul în care vor fi restaurate și structura nouă de susținere de lemn de stejar va fi montată, clopotele vor fi sfințite de către Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului. De asemenea, se dorește automatizarea celor 5 clopote printr-un sistem electronic.

Clopotul este glasul lui Dumnezeu care ne cheamă la rugăciune. El răsună veacuri la rând, fiind în același timp, o mărturie a credinței noastre.

Comentarii Facebook


Știri recente