Clinică oncologică pediatrică la Galaţi

La Galaţi s-a derulat, în  zilele de 19 şi 20 iulie 2016, o nouă etapă de implementare a Proiectului „GALAŢI 2020”. Iniţiativă bisericească a Înaltpreasfinţitului Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, la care s-a alăturat Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, proiectul se derulează cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în baza unui parteneriat româno-german, în care sunt implicaţi experţi germani şi reprezentanţi ai celor mai reprezentative instituţii locale gălăţene, se precizează într-un comunicat emis de Biroul de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În cadrul mai multor sesiuni de dezbateri, echipa de specialişti germani, condusă de ÎPS Mitropolit Serafim a conlucrat cu echipa de specialişti români, coordonată de ÎPS Arhiepiscop Casian, în vederea perfectării documentaţiei necesare de proiectare a unei clinici oncologice pediatrice, instituţie vitală pentru prevenţia, diagnosticarea şi tratarea copiilor bolnavi de cancer.

Analiza în detaliu a primelor faze ale proiectului a început în ziua de 19 iulie, la Spitalul de Copii „Sfântul Ioan” din Galaţi. Aici delegaţia germană s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Prefecturii, Consiliului Judeţean, Primăriei Galaţi, Universităţii „Dunărea de Jos” şi Spitalului –gazdă, instituţii care susţin acest proiect şi sunt implicate în demararea lui. În acest context, experţii germani au prezentat conceptul de proiect, căruia specialiştii români i-au adus îmbunătăţiri.

În etapa a II-a s-a discutat, punctual, fiecare aspect privitor la urgentarea fazelor de întocmire a documentaţiei tehnice, medicale şi financiare, pentru susţinerea proiectului.

În etapa a III – a au fost configurate obiectivele intermediare care vor trebui atinse şi s-au precizat aspecte imporatnte privind responsabilii,  atribuţiile acestora şi termenele ce trebuie respectate în parcurgerea proiectului.

În cadrul sesiunilor de lucru, ambele echipe au dovedit spirit realist de cooperare şi voinţă de realizare a acestui proiect.

Iniţiativa demonstrează că reprezentanţii Bisericii, în conlucrare cu autorităţile competente şi cu specialişti în domeniu, înţeleg că nici un efort nu este prea mare pentru a susţine viitorul şi se implică în cea mai utilă investiţie – sănătatea copiilor, prin cooperare încercând şi identificarea resurselor spirituale, materiale şi financiare pentru realizarea acestui obiectiv medical-social-uman, se precizează în comunicatul emis de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

 

 

        

Comentarii Facebook


Știri recente