Clericii și credincioșii din Protopopiatul Sighișoara au donat sânge pentru victimele din zona de conflict

Clericii și credincioșii din Protopopiatul Sighișoara au organizat o campanie de donare de sânge pentru victimele războiului din țara vecină la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Târgu-Mureș, joi, 3 martie 2022.

Acțiunea a fost condusă de Pr. Protopop Ovidiu Dan, iar în urma procesului de selecție au donat sânge aproximativ 60 de clerici și credincioși.

Ei au manifestat prin acest gest nobil „susținere și solidaritate față de persoanele rănite din Ucraina, care au mare nevoie de sânge, în contextul evenimentelor din țara vecină”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

Campania umanitară de donare de sânge pentru victimele de război va continua și în perioada următoare în Arhiepiscopia Alba Iuliei, fiind integrată în cadrul programului „Donează sânge, salvează o viață” al Patriarhiei Române.

În contextul conflictului din Ucraina, nevoia de sânge a crescut considerabil. Anual, în România sub 2% din populație donează sânge, reprezentând o cincime din media celorlalte state din Uniunea Europeană.


Imediat după începerea conflictului militar în Ucraina, Biserica Ortodoxă Română a fost alături de refugiații veniți în România și în Republica Moldova oferindu-le hrană și ajutoare materiale, asistență spirituală, servicii de transport și spații de cazare.
S-au mobilizat în acest sens eparhii din țară și de peste hotare, alături de ONG-urile Bisericii. Inițiativele de sprijin pentru refugiați sunt coordonate prin platforma „Ajută cu bucurie”, unde se poate oferi ajutor material sau se pot înscrie voluntari.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente