Clericii și credincioșii din Episcopia Hușilor donează sânge pentru semenii lor

Clericii și credincioșii din Episcopia Hușilor vin în ajutorul semenilor lor și donează sânge în următoarele două săptămâni.

Donarea de sânge are loc la Centrul de Transfuzie Sanguină Bârlad, singura unitate de acest fel din județul Vaslui.

Campania a început în 22 septembrie 2020 și se desfășoară în cadrul programului eparhial „Biserica și Spitalul”.

Părintele Vladimir Beregoi de la Sectorul economic și social – misionar al Eparhiei Hușilor a declarat pentru Basilica.ro că această campanie a fost primită cu entuziasm de clerici și credincioși.

„Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ignatie, am inițiat această campanie urmare a crizei de sânge în care se află spitalele”.

„Prin această acțiune dorim să venim în ajutorul oamenilor, dorim să le oferim sănătate din sănătatea pe care ne-a dăruit-o Dumnezeu. Clericii și credincioșii au fost foarte receptivi la rugămintea de a dona sânge pentru a salva viața aproapelui”, a afirmat Părintele Vladimir.

Centrul Judeţean de Transfuzie Sanguină Bârlad este situat pe strada Mihail Kogălniceanu nr. 11. Acesta colectează, testează, procesează şi distribuie sânge spitalelor din judeţele Vaslui şi Iaşi.

Anual, doar 2% din populația României donează sânge, un procent infim raportat la necesităţile stringente ale unui pacient. În fiecare zi, la nivel naţional este nevoie de minim 1.000 litri de sânge, iar 450 ml de sânge donat ar putea salva trei vieți.

Foto credit: Episcopia Huşilor


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente