Clericii din Protopopiatul Ilfov Nord donează sânge

Timp de câteva săptămâni, preoții, diaconii, dar și credincioșii mireni din parohiile Protopopiatului Ilfov Nord, se vor deplasa după un program stabilit la Centrul de Transfuzie Sanguină București pentru a dona sânge.

Miercuri, 09 septembrie, au venit în Capitală pentru recoltare preoții din cadrul Cercului Pastoral Afumați, informează Trinitas TV.

„Anul 2020 este Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români”, a amintit Părintele protopop Cristian Burcea.

„Nu este suficient doar să-i comemorăm pe înaintașii noștri filantropi, ci noi înșine să fim un exemplu de iubire creștină prin participarea la această inițiativă a Patriarhiei Române”, a spus Protoiereul Protopopiatului Ilfov Nord.

„Donând sânge cheltuiești foarte puțin, dar oferi enorm. Poți oferi o viață unui om”, a transmis Pr. Cristian Burcea preoților din protopopiat.

În următoarele săptămâni, în fiecare zi de luni, marți și miercuri, între orele 10-12, clerici și credincioși din Protopopiatul Ilfov Nord vor dona sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină București.


Acțiunea se înscrie în Campania „Donează sânge, salvează o viaţă!” a Patriarhiei Române.

Peste 19.000 litri de sânge au fost colectaţi din 2013 până în prezent prin implicarea a peste 35.000 de donatori voluntari.

Patriarhia Română este instituția cu cea mai mare contribuție adusă la creșterea numărului donatorilor. În România, sub 2% din populaţie donează sânge, faţă de media europeană de 10%.

Campania „Donează sânge, salvează o viaţă!” se desfăşoară la iniţiativa Patriarhului României şi sub coordonarea Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru de la Paraclisul Catedralei Naționale.

Foto: captură video Trinitas TV


A apărut un nou număr al Revistei „Binele de știut”

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…