Clericii din Arhiepiscopia Târgoviștei au vorbit despre pastorația în mediul online la conferința administrativă lunară

Clericii din Arhiepiscopia Târgoviștei au participat marți, 25 ianuarie, la conferința administrativă lunară intitulată „Misiunea Bisericii în mediul on-line. Reguli de bună practică și fake news”. În cadrul conferinței au fost dezbătute teme precum pastorația și catehizarea creștinilor prin intermediul platformelor online.

La evenimentul organizat online, pe platforma ZOOM, au participat preoții din protopopiatele Târgoviște Sud, Titu și Găiești împreună cu protoiereii și preoții consilieri de la Centrul Eparhial.

În intervenția avută, Înaltpreasfințitul Părinte Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, a subliniat necesitatea de intensificare a catehizării și a misiunii pastorale a Bisericii în mediul online.

La final, ierarhul a vorbit despre modalitățile de identificare a știrilor false și a prezentat utilitatea broșurii misionare intitulată „Noile mijloace de comunicare socială – un Areopag al timpului nostru”, publicată de Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Referatul principal al conferinței a fost prezentat de preotul Victor Stanciu, de la Parohia „Domnița Bălașa”, care a evidențiat principalele motive, beneficii și pericole ale intensificării și extinderii misiunii pastorale a Bisericii prin intermediul platformelor online.

În încheiere, a fost organizată o sesiune de dezbatere, prin care clericii și-au împărtășit experiențele și opiniile asupra temelor propuse.

Foto: Arhiepiscopia Târgoviștei

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente