Clerici şi voluntari din Mitropolia Basarabiei ajută refugiaţii ucraineni la vama Sculeni

Preoţii Gabriel Gherasă și Dănuț Chirilă din Mitropolia Basarabiei, ajutaţi de mai mulţi voluntari din eparhie, oferă ajutoare materiale refugiaţilor ucraineni la punctul vamal Sculeni.

„Binele se face în taină, iar dragostea trebuie să răzbească. Familiile noastre au ales ca mărțișorul de astăzi, destinat lor, să se  îndrepte spre cei ce nu-și pot ura o primăvară frumoasă!”.

„Chiar dacă sunt în tranzit, o vorbă bună și o gustare sunt mană cerească. Pe lângă slujirea Sfintei Liturghii, căutăm să le fim alături și fizic”, se precizează pe site-ul Eparhiei.

Refugiaţii au primit susţinere şi din partea parohiei „Sfintele Mucenițe Vera, Nadejda, Liubov și mama lor Sofia” din raionul Ștefan Vodă, localitatea Î.P. Căpșuna, păstorită de părintele Roman Cuţitaru.

Clericul, împreună cu familia şi enoriaşii, au trimis pături, haine, medicamente şi alte produse.

Un alt punct de colectare unde s-au strâns până acum peste două tone de produse alimentare și produse de igienă este Parohia „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Soroca.

Zilnic se distribuie între 80 și 100 de porții de hrană caldă ce este preparată de gospodinele din Soroca la cantina parohială, iar celor cazați temporar în casele creștinilor le sunt asigurate trei mese pe zi, haine, pături și toate cele necesare.

Imediat după începerea conflictului militar în Ucraina, Biserica Ortodoxă Română a fost alături de refugiații veniți în România și în Republica Moldova oferindu-le hrană și ajutoare materiale, asistență spirituală, servicii de transport și spații de cazare.

S-au mobilizat în acest sens eparhii din țară și de peste hotare, alături de ONG-urile Bisericii. Inițiativele de sprijin pentru refugiați sunt coordonate prin platforma „Ajută cu bucurie”, unde se poate oferi ajutor material sau se pot înscrie voluntari.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente