Clerici şi credincioşi din Protoieria Mioveni au donat sânge

La sediul Protoieriei Mioveni, zeci de clerici şi credincioşi din protopopiat au donat sânge, luni, 31 octombrie.

Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea Sectorului social-filantropic și de misiune al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului şi face parte din campania națională „Donează sânge! Salvează o viaţă!”.

Acţiunea de donare de sânge a fost organizată în parteneriat cu Centrul de Transfuzii Sanguine Pitești și Primăria Orașului Mioveni.

Au donat sânge pentru cei aflaţi în suferinţă 60 de clerici şi credincioşi.

„La apelul Sectorului Social-filantropic și de misiune al Eparhiei, preoții și credincioșii argeșeni au făcut acest gest de dragoste creștină, întrucât au înţeles cât de mult contează fiecare picătură de sânge pentru salvarea vieților celor bolnavi”.

„Donarea de sânge reprezintă un act de milostenie faţă de aproapele aflat în suferinţă. Nu poate fi un mod mai frumos de a-L urma lui Hristos decât de a dărui ceva din noi, din ceea ce suntem”, se menţionează pe site-ul Eparhiei.

Campania naţională „Donează sânge! Salvează o viaţă!” are ca scop informarea şi conştientizarea cu privire la nevoia reală de sânge pentru transfuzii din spitalele româneşti, creşterea numărului donatorilor de sânge din România şi  îmbunătățirea stocurilor sangvine naţionale.

Foto credit: Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente