Clerici din Protopopiatul Roman au donat sânge. „Un strop de sânge o șansă la viață”

În perioada 28 martie – 6 aprilie 2022 mai mulţi clerici din Protopopiatul Roman au donat sânge.

Acțiunea de donare de sânge a fost iniţiată de Protopopiatul Roman, în colaborare cu Centrul de transfuzie Sanguină Neamț, s-a desfăşurat sub genericul „Un strop de sânge o șansă la viață” şi a avut loc la Policlinica Roman.

Acţiunea a fost cuprinsă în activitățile dedicate „Lunii pentru viață”. Au participat 12 preoți și 2 cântăreți bisericești din protoieria amintită.

„Nu este un secret pentru nimeni că donarea de sânge salvează vieți. Milioane de oameni din întreaga lume își datorează viața unor semeni pe care nu i-au cunoscut niciodată, semeni care și-au donat sângele în mod benevol și fără a aștepta nimic în schimb”.

„Donarea de sânge este un act umanitar responsabil care poartă o povară civică grea. Exemplul personal al participanților ar trebui să sensibilizeze și să determine conștientizarea faptului că în orice moment cineva are nevoie de picătura salvatoare”, a declarat Cristina Daniela Apetrei, Asistent medical principal la Punct Colectare Sânge Roman.

Anual, în România sub 2% din populație donează sânge, reprezentând o cincime din media celorlalte state din Uniunea Europeană.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente