Cinstirea Sfinților Români la Catedrala din Târgoviște

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a săvârșit duminică, 04 iulie 2016, Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană din Târgoviște, alături de un sobor de preoți și diaconi, în prezența a numeroși credincioși, informează arhiepiscopiatargovistei.ro.

După ce în întreaga creștinătate, în duminica anterioară, au fost cinstiți toți sfinții, în a doua duminică după Rusalii, în Biserica Ortodoxă Română se face prăznuirea tuturor sfinților care au viețuit și s-au ostenit duhovnicește pe meleagurile românești, dând astfel pildă de bună viețuire nouă, întregului popor român de astăzi.

În cuvântul de învățătură rostit în cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Nifon le-a vorbit credincioșilor despre chemarea la misiune a primilor Apostoli ai Mântuitorului Hristos, chemare care are ecouri peste veacuri și este adresată fiecărui credincios în parte. Și după cum primii Apostoli au răspuns imediat chemării lui Hristos, fără să aștepte vreo răsplată sau vreun statut social, tot așa și noi, fiecare, trebuie să ne împlinim necondiționat misiunea în lume.

În continuare, amintind de sărbătoarea tuturor sfinților români cunoscuți sau canonizați de Biserică, Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși să aibă pe aceștia pilde de urmat, pentru ca, prin credință și nevoință, prin rugăciune și fapte bune, să dobândească Darurile Duhului Sfânt care s-au revărsat în sfinții poporului român.

Comentarii Facebook


Știri recente