Cinstirea Sfintelor Femei Mironosiţe la Galaţi

În Duminica a III-a după slăvitul Praznic al Învierii Domnului, credincioşii parohiei „Sfântul Mucenic Antim“ din municipiul Galaţi s-au aflat în zi de sărbătoare, întrucât şi-au serbat cel de-al doilea hram, închinat Sfintelor Femei Mironosiţe. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian,  Arhiepiscopul  Dunării de Jos, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa rugătoare a mulţimii credincioşilor.

„La slujbă au participat şi numeroşi elevi ai şcolilor gimnaziale aflate pe teritoriul parohiei, însoţiţi de profesorii lor de religie, precum şi alţi copii şi tineri, majoritatea participanţi la programul catehetic-naţional<< Hristos împărtăşit copiilor>> “, anunţă reprezentanţii Biroului de Presă al Eparhiei.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a oferit unui număr de 18 tineri cu rezultate deosebite la diferite concursuri şi olimpiade, icoane şi premii în bani.

Ziua de prăznuire a femeilor mironosiţe s-a încheiat cu agapa de hram, pregătită de femeile din Comitetul parohial, din care au gustat peste 500 de pelerini.

***

Printre primele lăcaşuri de cult din oraşul Galaţi înfiinţate după anul 1989, parohia „Sfântul Sfinţit Mucenic Antim“ şi „Sfintele Femei Mironosiţe“ este singura parohie din ţară închinată acestui Sfânt Sfinţit Mucenic. Situată în nord-vestul oraşului Galaţi, parohia „Sfântul Sfinţit Mucenic Antim“ din Galaţi deserveşte nevoile pastorale şi liturgice ale aproximativ 4.000 de familii din cartierele Micro 13 B şi Micro 38. Ea a fost înfiinţată în anul 1990, la 21 septembrie, prin desprinderea a două zone din parohiile „Sfânta Treime“- Fileşti şi „Adormirea Maicii Domnului“- Cimitir. În data de 1 iunie 1991, s-a sfinţit locul şi s-a pus piatra de temelie, slujba fiind săvârşită de către Preasfinţitul Episcop Casian, pe atunci Arhiereu-Vicar al Episcopiei Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi un mare număr de credincioşi. În anul 2000 s-a început pictarea bisericii în tehnica fresco de către pictorul Ciprian Buzuloi din Bucureşti, iar în anul 2011, Chiriarhul Dunării de Jos a sfinţit pictura bisericii, care a fost aşezată ca un veşmânt al Învierii.

Comentarii Facebook


Știri recente