Cinstirea Sfintelor Femei Mironosiţe la Galaţi

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a oficiat duminică, 30 aprilie 2017, Sfânta Liturghie în Biserica închinată Sfintelor Femei Mironosiţe din cadrul parohiei Sfântul Mucenic Antim din Galaţi, a precizat părintele Rareș Bucur.

În cuvântul rostit, Arhiepiscopul Dunării de Jos a îndemnat pe cei prezenţi să primească şi să aplice în viaţa lor, cu dragoste şi cu bucurie creştină mesajul părintesc de recunoştinţă pentru toate femeile creştine, din viaţa Bisericii şi a nemului românesc.

De asemenea, în cadrul slujbei a fost citit şi mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Credinţa vie a femeilor mărturisitoare – izvor de lumină şi bucurie, transmis la Duminica Mironosiţelor în toate parohiile Eparhiei Dunării de Jos.


Piatra de temelie a lăcașului de cult a fost pusă în data de 1 iunie 1991, slujba fiind oficiată de Preasfinţitul Episcop Casian, pe atunci Arhiereu-Vicar al Episcopiei Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi un mare număr de credincioşi.

În anul anul 1994, la propunerea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, lăcașul de cult gălățean a primit cel de-al doilea hram – Sfintele Femei Mironosiţe.

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Simbolismul colivei

Încă din vremea Sfinţilor Apostoli, după cum precizează Sfântul Ioan Gură de Aur, se ţineau zile de pomenire a strămoşilor adormiţi în speranţa fericirii veşnice. Sâmbătă, 6 iunie, Biserica Ortodoxă se află în ziua ziua…