Cinstirea Sfintei Icoane Prodromița la parohia ieșeană Breazu

Sărbătoarea Cinstirii Sfintei Icoane Prodromița de la Muntele Athos reprezintă an de an, o bucurie aleasă pentru credincioșii parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din satul Breazu, comuna Rediu, județul Iași, a căror biserică adăpostește o copie argintată a Icoanei, trimisă chiar de Schitul românesc Prodromu din Sfântul Munte.

Joi, 11 iulie 2012, la parohia cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din satul Breazu, comuna Rediu, județul Iași, Protopopiatul Iași 1, s-a săvârșit, conform tradiției ultimilor ani, slujba Vecerniei Mari unită cu Litia, întru pomenirea sărbătorii Cinstirii Sfintei Icoane Prodromița de la Muntele Athos, pomenită în calendarul ortodox în data de 12 iulie. Din soborul slujitor, alături de pr. paroh Gabriel Coroamă, profesor de Tipic și Liturgică și duhovnic al Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare” din Iași, a mai făcut parte pr. Gireadă Tiberiu Marian, proaspăt hirotonit la parohia Dămileni din comuna Cristinești a protopopiatului Dorohoi, fost cântăreț bisericesc la Breazu.

Programul liturgic a continuat vineri, 12 iulie 2013, cu slujba Ceasurilor, a Acatistului Sfintei Icoane și a Sfintei Liturghii, oficiată de cei doi preoți, cu participarea unui număr mare de credincioși, potrivit Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. La finalul slujbei, pr. paroh Gabriel Coroamă a oferit părintelui Gireadă Tiberiu Marian un veșmânt preoțesc ca dar din partea parohiei, pentru dragostea și devotamentul cu care acesta a slujit timp de șase ani la strana Bisericii din Breazu. La rândul său părintele Gireadă Tiberiu Marian a mulțumit părintelui paroh pentru invitație și enoriașilor prezenți pentru darul oferit, promițând că se va ruga înaintea sfântului jertfelnic pentru sănătatea și mântuirea lor.

Comentarii Facebook


Știri recente