Cinstirea Sfântului Ioan Botezătorul la Galați

În data de 7 ianuarie, când Biserica Ortodoxă sărbătorește pe Sfântul Ioan Botezătorul, parohia gălățeană din cartierul Micro 21 care-l are ca ocrotitor și-a sărbătorit hramul. Programul slujbelor dedicate hramului bisericii au debutat încă din ajun, prin oficierea slujbei Vecernie cu Litie, precum și a Acatistului Sfântului Ioan Botezătorul.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, după cum ne-a transmis pr. Gabriel Molocea. Biserica a fost arhiplină de credincioși, care, într-o deosebită atmosferă de evlavie, au venit cu credință să-l cinstească pe Sfântul Ioan Botezătorul. La final, Înaltpreasfinția Sa a binecuvântat și stropit cu Agheasmă Mare pe toți credincioșii.

În paraclisul „Sfântul Ierarh Nectarie și Sfântul Ierarh Dosoftei” de la demisolul noii biserici, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit o slujbă de mulțumire, precum și parastasul pentru ctitorii trecuți la Domnul.

În parohia „Sf. Ioan Botezătorul”, începând cu anul 1990, se construiește noua biserică, în prezent lucrările fiind ajunse la acoperiș. La demisol este finalizat deja paraclisul care-I are ca ocrotitori pe Sfântul Ierarh Nectarie și Sfântul Ierarh Dosoftei unde se poate sluji Sfânta Liturghie.

Comentarii Facebook


Știri recente