Cinstirea Sfântului Ierarh Luca, la Galaţi. IPS Casian le-a oferit daruri copiilor din Spitalul Sf. Ioan

În data de 11 iunie, când Biserica Ortodoxă Română face pomenirea unuia dintre cei mai noi şi minunaţi sfinţi ai Ortodoxiei, Sfântul Luca, Arhiepiscopul Simferopolului, capela Spitalului de copii Sfântul Ioan din Galaţi şi parohia gălăţeană Sfinţii Trei Ierarhi şi-au sărbătorit cel de-al doilea ocrotitor.

Pentru a marca această zi, la Capela Spitalului de copii Sfântul Ioan, al cărui protector este Sfântul Doctor Luca, a fost oficiată Sfânta Liturghie.

În continuare, Chiriarhul Dunării de Jos, în prezenţa cadrelor medicale şi a copiilor internaţi aici a săvârşit o slujbă de mulţumire şi o rugăciune pentru sănătate, a transmis Pr. Rareş Bucur.

În cuvântul său, Chiriarhul Dunării de Jos a arătat că mărturisirea Domnului în toate împrejurările vieţii este chemarea Evangheliei la Duminica Tuturor Sfinţilor. Toţi Sfinţii sunt doctorii vindecători, de la Hristos Domnul, ai suferinţelor noastre sufleteşti şi trupeşti. Mărturisirea plenară a Mântuitorului a făcut-o şi Sfântul Luca deodată ca vindecător şi medic fără de plată în condiţii grele şi om al suferinţei în închisori, unde a diminuat suferinţa altora.

La final, Părintele Arhiepiscop i-a încurajat pe cei aflaţi în suferinţă şi le-a oferit iconiţe şi alte daruri.

Totodată, iubirea faţă de cei aflaţi în suferinţă s-a mărturisit şi la parohia Sfinţii Trei Ierarhi din Galaţi.

În acest sens, preoţii slujitori, membrii organismelor parohiale şi numeroşi voluntari au derulat ample programe liturgice, pastoral-misionare, educaţionale şi social-filantropice, în perioada 14 mai – 11 iunie a.c. Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi.

La slujbă au participat şi 15 copii, însoţiţi de preotul lor, din parohia Titcov – Insula Mare a Brăilei, cu care parohia gălăţeană este înfrăţită încă din anul 2007. Pelerinajul acestor copii în Galaţi a cuprins mai multe obiective, între care vizite la Catedrala arhiepiscopală şi la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos. Prin grija membrilor Consiliului şi Comitetului parohial, micii oaspeţi au primit numeroase şi consistente daruri.

În aceeaşi zi de prăznuire, a avut loc ceremonia de premiere a celor 30 de participanți la programul catehetic Hristos împărtăşit copiilor, în anul şcolar 2016-2017, cărora le-au fost oferite diplome şi daruri.

Comentarii Facebook


Știri recente