Cinstirea Sfântului Antonie cel Mare în municipiul Brăila

În contextul proclamării anului 2015 ca ”Anul omagial al misiunii parohiei și mănăstirii astăzi”, înainte de convocarea Adunării Eparhiale, în parohiile Arhiepiscopiei Dunării de Jos se organizează întruniri ale Consiliilor și Comitetelor parohiale în vederea receptării și aplicării programelor Sfântului Sinod de activități liturgice, misionare, cultural-educaționale și social-filantropice., după cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea.

Manifestările pastoral misionare dedicate hramului parohiei ”Sfântului Antonie cel Mare” din Brăila au debutat cu oficierea slujbei Vecerniei și Litiei de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de preoții Cercului misionar. La slujbă au participat numeroși credincioși din parohie, dar și profesori și oameni de cultură.

La final, în Centrul Social ”Sfântul Antonie cel Mare” al parohiei a fost convocat Consiliul și Comitetul parohial, cu participarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian.

În cadrul lucrărilor a fost analizată darea de seamă a parohiei pentru anul 2014 pe toate sectoarele de activitate, după care s-a creionat programul activităților din anul 2015, în conformitate cu tema sinodală propusă la nivelul Patriarhiei Române.

La întâlnire au participat, pe lângă membrii organismelor parohiale, părinți ai elevilor din școlile aflate pe teritoriul canonic al parohiei, precum și profesorii de religie, în vederea constituirii de Asociații în parohii pentru susținerea și îmbunătățirea conținutului și metodei didactice în cadrul orei de religie.

Comentarii Facebook


Știri recente