Cinstirea Sf. Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel

În data de 26 iulie Biserica Ortodoxă Română îl cinstește pe Sf. Ioanichie de la Muscel. Sfântul Ioanichie va fi cinstit în mod deosebit în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului ale cărui sfinte moaște se află în incinta Mănăstirii Negru Vodă.

Manifestările religioase se vor desfășura după următorul program pe care îl aflăm de la Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului:

Joi , 25 iulie

Orele 10.00 – Aducerea moaștelor Sfintei Mucenițe Filoteia și așezarea lor în biserica Mănăstirii Negru Vodă, alături de moaștele Sfântului Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel, spre închinare.

Orele 12.00-14.00 -Crosul: Campionii bucuriei, pentru copii, care se va desfășura pe traseul: Piața Primăriei Câmpulung Muscel – Mănăstirea Negru Vodă, premierea făcându-se la Aghiasmatarul din curtea mănăstirii.

Orele 18.00 – 20.00: Procesiunea cu moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia și Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel, de la Mănăstirea Negru Vodă, până în Piața Primăriei, unde se vor citi cele două acatiste, Tomosul de canonizare al Sfântului Cuvios Ioanichie cel Nou, precum și Hotărârea Chiriarhală ca sfintele moaște să rămână, spre închinare, la Mănăstirea Negru Vodă.

Aducerea sfintelor moaște la mănăstire.

Orele 20.00 – slujba Vecerniei și a Utreniei, în Aghiasmatarul Mănăstirii Negru Vodă.

Vineri, 26 iulie

Orele 7.00 – Aghiasma Mică, Sfântul Maslu, Acatist

Orele 9.30 – Sfânta Liturghie, oficiată în aghiasmatarul Mănăstirii Negru Vodă.

Comentarii Facebook


Știri recente