Cine ne-a pus pe noi judecători asupra aproapelui nostru? – Mitropolitul Laurențiu

Mitropolitul Laurențiu a vorbit la sinaxa monahală desfășurată miercuri la Mănăstirea Brâncoveanu despre o calitate pe care mulți dintre noi ne-o asumăm fără să o deținem.

„Cine ne-a pus pe noi judecători asupra aproapelui nostru”, a întrebat retoric ierarhul în cadrul întâlnirii cu stareţii şi stareţele din Arhiepiscopie.

El a remarcat că „noi ne asumăm, din păcate, o calitate pe care nu o avem niciodată, cea de judecător”.

În acest sens a afirmat că „trebuie să ne judecăm pe noi înșine cu asprime pentru ca să înțelegem pe semenul nostru și să-l ajutăm cu drag, cu responsabilitate”.

În cadrul sinaxei, ierarhul i-a îndemnat pe coordonatorii aşezămintelor monahale din eparhie să „lucreze neîncetat pentru îmbunătățirea vieții duhovnicești din mănăstirile şi schiturile încredințate lor spre conducere”.

Sinaxa monahală anuală din Arhiepiscopia Sibiului a fost precedată de Sfânta Liturghie oficiată de Episcopul vicar Ilarion Făgărășanul în paraclisul mănăstirii făgărășene.

Lucrările sinaxei au avut loc în aula Academiei Teologice de la Mănăstirea Brâncoveanu, informează Mitropolia Ardealului.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Sebastian: „Prinde orbul, scoate-i ochii!”

Episcopul Sebastian al Slatinei și Romanaților face o paralelă între zicala „Prinde orbul, scoate-i ochii!” și „Vindecarea orbului din naștere”, text evanghelic prezentat la liturghie duminică, 24 mai 2020. „Nu știu dacă autorul acestei zicale…