Cinci noi filiale ale ”Asociației Părinți pentru Ora de Religie” în Bihor

După ce sâmbătă, 28 februarie 2015, la Oradea a luat fiinţă filiala judeţeană Bihor a Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie, în săptămâna 2 – 6 Martie 2015, au avut loc ședințele de constituire ale filialelor orăşeneşti ale acestei asociaţii, după cum ne-a transmis Pr. Călin Popa. Astfel, membrii comitetului județean de conducere au fost delegați pentru a fi prezenți la ședințele de constituire ale filialelor din principalele oraşe ale judeţului. Aceste filiale orăşeneşti își propun să susțină și să îmbunătățească predarea religiei în școlile din Bihor, prin împărtăşirea și promovarea valorilor religioase atât în rândul elevilor, cât și în cel al părinților.

În cadrul întâlnirilor s-au discutat mai multe probleme, printre care: statutul și scopul Asociației „Părinți pentru Ora de Religie”, statutul actual al orei de Religie în învățământul preuniversitar, decizia Curţii Constituţionale a României și îndemnul de a se completa cererile pentru înscriere, probleme și sesizări din teritoriu cu privire la completarea cererilor de înscriere, alegerea președinților, vicepreședinților, secretarilor și a cenzorilor filialelor APOR Bihor.

În prezenţa unui număr mare de părinţi şi a delegaților comitetului județean al APOR. Bihor, a fost aleasă structura de conducere a fiecărei filiale, reprezentate prin preşedinţi, după cum urmează: Filiala APOR Beiuș – președinte, domnul doctor Sorin Luigi Vesa; Filiala APOR Marghita – președinte, domnul inginer Marius Haiaș; Filiala APOR Ștei – președinte, domnul inginer Raul Becheanu; Filiala APOR Salonta – președinte, doamna profesoară Ramona Buz şi Filiala APOR Aleșd – președinte, doamna Liliana Căileanu, grefiera la Judecătoria Aleșd.

Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie este o organizaţie non-guvernamentală, independentă, apolitică şi fără afiliere confesională, formată din părinţi având profesii diferite.

Comentarii Facebook


Știri recente