Cinci ierarhi au resfinţit biserica din Maieru, ocrotită de Sf. Arhid. Ştefan

Mii de credincioși au participat duminică la slujba de resfințire a Bisericii „Sfântul Arhidiacon Ștefan” din Parohia Maieru, Protopopiatul Năsăud. Slujba a fost oficiată de cinci ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, notează site-ul oficial al Radio Renaşterea.

Soborul slujitor a fost format din:

  • IPS Andrei, Mitropolitul Clujului,
  • PS Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului,
  • PS Macarie, Episcopul Europei de Nord,
  • PS Visarion, Episcopul Tulcii,
  • PS Ilarion Făgărăşanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

După ceremonia de resfinţire, Mitropolitul Andrei i-a felicitat pe preoți și pe credincioși pentru implicarea în restaurarea locașului de cult.

Biserica din Maieru a fost sfințită în anul 2008 de PS Vasile Someșanul, iar în ultimii ani au avut loc mai multe lucrări de reabilitare.

Peste patru mii de credincioși, mulți îmbrăcați în costume populare specifice Țării Năsăudului, alături de reprezentanţi ai autorităților centrale, județene și locale, au participat apoi la Sfânta Liturghie.

Predica duminicală a fost rostită de PS Iustin care le-a vorbit despre îngrijirea aproapelui și despre faptul că adevărata comuniune se află în Biserică.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie  au fost oferite de Corala „Armonia” din Constanţa, dirijată de arhid. Ion Iulian Dumitru.

Pe toată durata Sfintei Liturghii, credincioșii au avut posibilitatea de a se închina și ruga la Cinstitul Brâu al Maicii Domnului, adus special pentru acest eveniment în ziua de vineri, 27 aprilie 2018, de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia.

După Sfânta Liturghie, IPS Andrei a rostit un  cuvânt în care a evidențiat importanța participării la slujbele Bisericii.

La final, Mitropolitului i-a fost oferit titlul de „Cetățean de onoare” al comunei Maieru.

Manifestările au continuat la Maieru cu un ceremonial militar-religios, în cadrul căruia a fost sfinţit Monumentul Eroilor din Maieru căzuţi pe câmpurile de luptă în cele Două Războaie Mondiale, monument amplasat la intrarea în curtea bisericii.

Foto Credit: Episcopia Maramureşului şi Sătmarului

Comentarii Facebook


Știri recente