Cinci ani de activitate a Asociaţiei Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradiei

Între numeroasele proiecte iniţiate de Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în scopul dinamizării misiunii în Eparhia Oradiei, se numără înfiinţarea, la începutul anului 2010, a Asociaţiei Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradiei (AFOREO).

Au trecut cinci ani de atunci, cinci ani de bogată şi rodnică lucrare, pe multiple paliere, a doamnelor ortodoxe bihorene, lucrare al cărei bilanţ s-a făcut, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, într-un cadrul festiv, în ziua de miercuri, 04 noiembrie 2015, după cum ne-a precizat Pr. Prof. Radu Rus.

Evenimentul a debutat la Catedrala episcopală Învierea Domnului şi Sfântul Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei din Oradea, unde, în prezenţa Preasfinţitului Părinte Episcop Sofronie, în paraclisul ce-i are ca ocrotitori pe Sfinţii Ierarhi făcători de minuni Nicolae al Mirelor Lichiei, Spiridon al Trimitundei şi Nectarie al Pentapolei, s-a săvârşit slujba de Te Deum, ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru tot ajutorul şi pentru toată facerea de bine revărsate asupra doamnelor ortodoxe în decursul celor cinci ani de activitate.

La finalul slujbei, Chiriarhul Oradiei a rostit un cuvânt de binecuvântare şi felicitare a doamnelor membre ale AFOREO, după care toţi cei prezenţi au avut bucuria să se închine la părticele din Sfintele Moaşte ale Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, şi ale Sfântului Andrei, Mitropolitul Transilvaniei, precum şi din lemnul Sfintei Cruci a Răstignirii Domnului.

Partea a doua a manifestării s-a desfăşurat în sala festivă a Protopopiatului Ortodox Oradea, în prezenţa Preasfinţitului Părinte Sofronie, însoţit de părinţi consilieri de la Centrul eparhial, a doamnei Angela Olaru, reputat etnolog, preşedinte a filialei Iaşi, a Societăţii Naţionale a Femeilor Ortodoxe, a reprezentantelor Asociaţiei Femeilor Ortodoxe Mironosiţele Femei din Baia Mare, a membrelor asociaţiei orădene şi a numeroşi invitaţi.

Ierarhul Oradiei a felicitat apoi călduros pe toate doamnele din asociaţie şi le-a mulţumit pentru aportul adus la misiunea Bisericii în vremurile dificile pe care le trăim, iar în semn de înaltă apreciere pentru întreaga activitate a AFOREO, a oferit doamnei preşedinte Viorica Cherteş o Diplomă de Vrednicie.

Mulţumind pentru distincţia primită, doamna preşedinte a oferit la rându-i diplome de apreciere membrelor asociaţiei, dar şi unor colaboratori apropiaţi ai AFOREO, între care şi studentului teolog Alexandru Carţiş şi doamnei Zentania Lakatos, actriţă la Teatrul de Stat Regina Maria din Oradea, care, în încheierea manifestării, au şi oferit celor prezenţi un moment de suflet, respectiv un scurt recital de muzică religioasă şi cultă.

Comentarii Facebook


Știri recente