Ciclul de conferințe prepascale naționale la Timișoara

Miercuri 26 martie, de la ora 18,00, a avut loc la Timișoara, conferința cu titlul Actualitatea Spovedaniei și Împărtășaniei în modernismul zile de azisusținută de pr. prof. dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie din Sibiu. Evenimentul a avut loc în Sala Capitol a Filarmonicii Banatul , BD. CD Loga, nr. 2.

La eveniment a fost prezent Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, alături de preoți consilieri, clerici din eparhie și un numeros public dornic să afle și să înțeleagă valoarea celor două mari Taine ale Bisericii, Spovedania și Împărtășania.

Seria conferintelor prepascale va continua Joi, 3 aprilie 2014, de la ora 18,00, în Aula mitropolitană, cu conferința intitulată- Valoarea terapeutică a Tainei Sfintei Mărturisiri, susținută de pr. prof. dr. Dumitru Megheșan, Facultatea de Teologie Ortodoxă, Oradea si Joi, 10 aprilie 2014, ora 18,00, în Aula mitropolitană cu conferința- Dimensiunea euharistică a succesiunii apostolice, susținută de pr. prof. dr. Ioan Bizău, Facultatea de Teologie Ortodoxă, Cluj-Napoca.

Conferințele prepascale sub genericul CUMINECARE ȘI COMUNICARE. TAINA SFINTEI EUHARISTII ȘI TAINA SFINTEI MĂRTURISIRI sunt organizate de Arhiepiscopia Timișoarei, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara și ASCOR Timișoara, potrivit mitropolia-banatului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente

Când începe Postul Paștelui 2022

În 2022, Postul Mare va începe luni, 7 martie. Numit în vechime Quadragesima, adică Patruzecime, acest post este o pregătire duhovnicească pentru Praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, ce va avea loc în data de…