Chişinău | Curs pentru pedagogi sociali organizat de Federaţia Filantropia

Federaţia Filantropia a Patriarhiei Române a organizat la Chişinău în perioada 2-4 octombrie 2017 cursul de specializare Pedagog social pentru echipa Misiunii Sociale Diaconia a Mitropoliei Basarabiei. În proiect au participat 15 educatori sociali din centrele parohiale şi rezidenţiale din cadrul Diaconiei.

Scopul cursului a constat în dezvoltarea următoarelor competenţe profesionale: consilierea juridică şi socială a familiei copilului, derularea procesului educaţional al copilului, elaborarea planului personalizat al copilului, pledarea pentru respectarea intereselor copilului, realizarea profilului psihosocial şi fizic al copilului și integrarea copilului în colectivitate.

Pr. Cons. Patriarhal Ciprian Ion Ioniţă de la Sectorul social-filantropic, preşedintele Federaţiei Filantropia, a apreciat că acest curs derivă din una dintre direcţiile strategice de dezvoltare ale Federaţiei Filantropia şi vizează dezvoltarea competenţelor personalului din organizaţiile membre ale Federaţiei. De asemenea, preşedintele Federaţiei Filantropia a mai precizat că acest curs este acreditat de Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC) şi este destinat în special persoanelor care lucrează in centrele de zi și rezidențiale pentru copiii.

Valoarea şi importanţa cursului a fost evidenţiată şi de Igor Belei, Director Executiv al Misiunii Sociale Diaconia a Mitropoliei. Cursul este valoros pentru echipa Diaconiei, deoarece aduce noi tehnici şi cunoştinţe în domeniul asistenţei sociale. Acesta  întregeşte demersul nostru de asistenţă  întrucât îmbinăm dragostea pentru aproapele cu o abordare profesionistă. Ne bucurăm că sursa de inspiraţie este VIA University College, unul dintre promotorii de frunte a pedagogiei sociale la nivel mondial.

Proiectul este finanţat de IOCC Organizaţia Internaţională de Caritate Creştin – Ortdoxă (IOCC).

Federaţia Filantropia este o organizaţie privată, non-profit, care funcţionează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Ea reuneşte în acest moment 23 din cele mai active asociaţii şi fundaţii care lucrează în domeniul social în eparhiile Patriarhiei Române. Misiunea Federaţiei este să sprijine Biserica în lucrarea ei social-filantropică săvârşită pentru oameni şi comunităţile lor, în spiritul învăţăturii creştine.

Misiunea Socială Diaconia este structură a Mitropoliei Basarabiei şi membră a Federației Filantropia care activează pe întreg teritoriul Republicii Moldova, fiind unul dintre cei mai mari prestatori de servicii sociale. Organizația dezvoltă modele de intervenție socială, bazându-se pe abordarea omului după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, într-o relație de împărtășire și încredere cu partenerii sociali.

Foto credit: Federaţia Filantropia

Comentarii Facebook


Știri recente