Chiriarhul Tulcii la 9 ani de la intronizare | Momentul aniversar a fost sărbătorit prin rugăciune

tulcea 3

În ziua sărbătorii Bunei Vestiri, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian şi Preasfinţitul Părinte Visarion au oficiat Sfânta Liturghie la Paraclisul Episcopal din Tulcea. Cei doi arhierei, Arhiepiscopul Dunării de Jos şi Episcopul Tulcii, au coliturghisit cu prilejul hramului acestui locaş de cult închinat Bunei Vestiri.

Sărbătoarea de astăzi are o însemnătate deosebită pentru Preasfinţitul Părinte Visarion. În data de 25 martie 2017 se împlinesc 9 ani de la intronizarea Preasfinţiei Sale ca Episcop al Tulcii. În cadrul slujbei au fost înălţate rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra Chiriarhului şi credincioşilor Eparhiei Tulcii.

PS Visarion aniversează 9 ani de la intronizarea ca Episcop al Tulcii – Basilica.ro

Preasfinţitul Părinte Visarion aniversează astăzi, 25 martie 2017, 9 ani de la instalarea ca Episcop al Tulcii. Ceremonia de intronizare a avut loc în anul 2008, în Catedrala Episcopală din Tulcea. Cu acest prilej, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a transmis Preasfinţiei Sale un mesaj de felicitare Repere biografice: 1966 – 1974 Şcoala generală la Tălmaciu….

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de către corul ,,Carpe in Deum” al Seminarului Teologic ,,Sf. Ioan Casian” din municipiu.

La hram au luat parte numeroși creștini, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi membrii ai comunităţii elene din Tulcea, precum și oasepeți din țară.

În cadrul slujbei, omilia a fost rostită de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian.

Acţiune social filantropică în ajunul sărbătorii Bunei Vestiri

În data de 24 martie, Chiriarhul Tulcii a efectuat o vizită pastorală la azilul pentru persoane vârstnice din oraş. Ierarhul i-a binecuvântat şi le-a oferit daruri.

La orele amiezii, Preasfințitul Părinte Visarion, împreună cu preoții de la biserica Buna Vestire, a efectuat deja îndătinata vizită filantropică la azilul de bătrâni ,,Sf. Nectarie” unde a săvârșit o slujbă de binecuvântare, rostind cuvânt de învățătură și mângâiere creștină. Ierarhul le-a oferit tuturor asistaților de aici pachete sociale, a transmis Pr. Felix Neculai, Consilier Mass Media al Eparhiei.

La ora 18:00, în aceeași zi, Preasfinția Sa a oficiat slujba Pavecerniței și a rostit o omilie credincioşilor veniţi să se roage în paraclisul Episcopal din Tulcea.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente