Chiriarhul Dunării de Jos a vizitat două așezăminte monahale ce și-au serbat hramul de Adormirea Maicii Domnului

În ziua sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, 15 august 2017, Mănăstirile Vladimireşti și Adam din judeţul Galaţi şi-au cinstit ocrotitoarea. Cu acest prilej, IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a vizitat ambele așezăminte și s-a rugat împreună cu obștile monahale și cu credincioșii prezenți.

În ajunul sărbătorii, IPS Casian a oficiat slujba Privegherii și a Prohodul Maicii Domnului la Mănăstirea gălățeană Adam, unde a sfințit o cruce memorială ridicată în cimitirul ansamblului monahal, informează Pr. Rareş Bucur, Consilier Mass Media al Eparhiei Dunării de Jos.

În ziua praznicului, Chiriarhul Dunării de Jos a oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară al Mănăstirii Vladimireşti, împreună cu un sobor de ieromonahi, preoţi şi diaconi. La final a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii așezământului monahal.


Situată la 4 km de comuna Tudor Vladimirescu, Mănăstirea Vladimireşti are un număr de aproape 200 de viețuitoare. Muzeul mănăstirii deţine peste o sută de icoane vechi din secolele XVIII-XIX și alte obiecte de valoare. Mănăstirea Vladimireşti deţine ateliere de pictură, sculptură de rame şi mobilier bisericesc, de înrămat icoane, croitorie, broderie, tricotaje, flori artificiale şi covoare.

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Fundația Sf. Macrina oferă educație pentru sănătate și daruri în produse de igienă pentru persoane vulnerabile social

Fundația „Sfânta Macrina”- Ajutor şi Recuperare Medico-Socială pentru Copii în Dificultate (A.R.M.S), organizație înființată de Arhiepiscopia Bucureștilor, desfășoară, în perioada 18 septembrie – 10 octombrie 2023, ateliere gratuite de educație pentru sănătate în beneficiul persoanelor…