Chiriarhul Dunării de Jos a participat la pomenirea eroilor neamului în Galați și Brăila

În ziua Praznicului Înălţării Domnului, în toate bisericile din Arhiepiscopia Dunării de Jos, la Sfânta Liturghie au fost pomeniţi eroii neamului românesc. La monumentele închinate acestora au fost organizate manifestări liturgice, culturale și artistice.

În 21 mai 2017, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a slujit în Catedrala Arhiepiscopală din Galați, informează Pr. Rareș Bucur, inspector eparhial pentru asistenţă social‑caritativă.

După Sfânta Liturghie, ierarhul a oficiat o slujbă de pomenire pentru eroii neamului, apoi a participat la tradiţionala procesiune închinată martirilor români. Alaiul s-a format la Biserica Înălţarea Domnului, unde ierarhul a fost întâmpinat de numeroși credincioși.

IPS Casian a rostit o rugăciune de mulţumire şi un cuvânt de învăţătură, apoi au mers către Cimitirul Eternitatea, la Monumentul Eroilor, unde a fost săvârşită slujba de pomenire.

Au fost depuse coroane de flori, s-au intonat cântece patriotice, iar Garda de Onoare a defilat în acordurile fanfarei militare.

Chiriarhul Dunării de Jos a participat în aceeași zi, de la ora 16:30, și în Brăila, la procesiunea dedicată Eroilor patriei.

Procesiunea s-a desfășurat pe traseul Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena – Cimititul ostaşilor români căzuţi în cele două războaie mondiale.

Ierarhul a oficiat împreună cu slujitorii prezenți slujba de pomenire şi a adresat celor prezenţi un cuvânt de folos duhovnicesc.

Comentarii Facebook


Știri recente