Chipul Mântuitorului în iconografia bizantină – tema Simpozionului internațional care a debutat astăzi în Capitală

În perioada 11-16 mai 2016 are loc la Bucureşti, Simpozionul Internațional cu tema Chipul Domnului Iisus Hristos în iconografia bizantină – cele douăsprezece Praznice Împărătești.

Evenimentul este organizat de Inspectoratul Școlar Județean Ilfov, prin catedra de Religie și Arte, în parteneriat cu Arhiepiscopia Bucureștilor.

Astăzi la Centrul Naţional de Formare Continuă Dumitru Stăniloae din Capitală s-a desfășurat prima etapă a evenimentului. Începând cu ora 10:00 au avut loc deschiderea simpozionului și prima serie de comunicări.

Sâmbătă de la ora 17:00, vor avea loc expoziții și prelegeri la Muzeul Șuțu din București.

Prof. Vasile Bogus, inspectorul de religie al județului Ilfov, a menționat că manifestarea de astăzi a reprezentat prima secțiune a simpozionului, care va desfășura numeroase activități în zilele ce urmează.

Avem în proiecție partea de comunicări, sau conferințe, atelierele de lucru, expozițiile, vernisajele și vizitele tematice la monumente istorice dar și la biserici din București care se înscriu în tematica noastră, a spus Prof. Vasile Bogus, conform Radio Trinitas.

Evenimentul se înscrie în activitățile educative, religioase, cultural – artistice de profil ale Inspectoratului Școlar Județean Ilfov, care se desfășoară atât prin orele de religie și arte plastice, cât și prin celelalte discipline studiate în învățământul de masă.

Activitățile sunt axate pe arta icoanei bizantine, tezaur al identității religios-culturale și tradiționale, specifice spațiului ilfovean și românesc în ansamblul său.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…