Chiar dacă păcatele ne-au orbit ochii sufletului, să ascultăm cuvântul lui Dumnezeu! – PS Damaschin

Cuvântul lui Dumnezeu ne este „toiag de călătorie în viața duhovnicească”, a subliniat duminică Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul și „chiar dacă păcatele ne-au orbit ochii sufletului” trebuie să ascultăm cuvântul lui Dumnezeu ca să nu greșim.

În omilia duminicală rostită la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, Preasfinția Sa a propus spre reflecție un text din Psalmul 118, citit în mănăstiri la slujba Miezonopticii:

Făclie picioarelor mele sunt cuvintele Tale și lumină cărărilor mele.
(Psalmul 118: 105)

„Dacă avem în sufletele noastre cuvintele Domnului ca lumină, atunci vedem pe ce căi trebuie să mergem. Când nu ne raportăm la cuvintele Domnului, la cuvintele din Sf. Scriptură, ne rătăcim”, a atras atenția Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Ierarhul a recomandat ca în orice nelămurire să consultăm voia divină.

„Dacă în întrebările vieții, în nelămuririle vieții, în lucrurile unde nu știm cum să procedăm ne gândim ce ar vrea Dumnezeu, ce spune El despre asta, cum ne poruncește Dumnezeu să procedăm în cazul acesta, atunci cuvintele Domnului, poruncile Lui, cuvintele din Sfânta Scriptură devin pentru noi cum a spus Sf. proroc David «făclie și lumină»”.

Îndemnul Episcopului vicar de a asculta cuvintele Domnului mereu, chiar dacă păcatele ne-au orbit ochii sufletului, a fost oferit făcând referire la textul evanghelic din Duminica a 31-a după Rusalii care prezintă Vindecarea Orbului din Ierihon (Luca 18 35:43).

Duminică, 27 ianuarie 2019, Sfânta Liturghie a fost oficiată la Catedrala Arhiepiscopală – Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” de Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților împreună cu Episcopul vicar Damaschin Dorneanul.

La Catedrala Arhiepiscopală din Suceava se află din 1589 moaştele Sf. Ioan cel Nou. Lăcașul de cult – monument istoric este ctitorit de fiul Sfântului Domnitor Ştefan cel Mare, Bogdan al III-lea, şi terminată de nepotul acestuia, Ştefăniţă Vodă.

Foto: captură video Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente