Chiar dacă nu avem hambare, ca bogatul căruia i-a rodit țarina, avem însă egoism, invidie şi răutate: IPS Casian

„Pilda bogatului căruia i-a rodit ţarina este o lecţie de vieţuire pentru toţi oamenii, căci, chiar dacă nu avem hambare, avem însă egoism, invidie şi răutate”, a spus duminică Arhiepiscopul Casian.

„Avându-le pe acestea nu reuşim să îi avem aproape pe Dumnezeu şi pe semenul nostru”, a atras atenţia Arhiepiscopul Dunării de Jos în predica sa.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în Duminica a 26-a după Rusalii la Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galați.

El le-a prezentat credincioşilor legătura dintre bunurile materiale, oameni şi Dumnezeu.

„Săracul care Îl are pe Dumnezeu cu el este bogat, iar bogatul care Îl are pe Dumnezeu lângă el este filantrop şi un om bun. La cel care Îl exclude şi pe Dumnezeu şi pe aproapele şi crede că totul în această viaţă este hambarul, Dumnezeu intervine şi îi spune că nu se află pe drumul cel bun, iar sufletul său va fi luat”.

„Bunurile materiale sunt făcute pentru a ne face mai buni şi a-i ajuta pe oameni să fie mai buni.  Dacă am fi dependenţi de Dumnezeu am fi mult mai bogaţi sufleteşteşi mult mai liniştiţi trupeşte”, a afirmat Înaltpreasfinţia Sa.

Diaconul Marian Bulgaru a fost hirotonit întru preot pe seama parohiei cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Bălăbăneşti, Protopopiatul Târgu Bujor, judeţul Galaţi.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente