„Chiar dacă avem credință, trebuie să-I cerem lui Dumnezeu să o întărim mereu” – Episcopul Varlaam Ploieșteanul

Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul a vorbit duminică celor prezenţi la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală şi le-a explicat că deşi avem credinţă „trebuie să-I cerem lui Dumnezeu să o întărim mereu” pentru a ajunge la acea fermitate că „Hristos este cu adevărat Fiul lui Dumnezeu”.

Episcopul vicar patriarhal şi-a dezvoltat omilia pe baza textului scripturistic duminical ce prezintă Umblarea pe mare – Potolirea furtunii de Mântuitorul Hristos.

În acest sens, Preasfinţia Sa a făcut referire la simbolismul corabiei amintită în pasajul biblic.

„Imaginea Corabiei Biserică din Evanghelie, înconjurată de furtună și amenințată de valuri, reprezintă paradigma sau condiția Bisericii în drumul ei de la pământ la cer”.

„Știm din istoria Bisericii că potrivit profețiilor Mântuitorului nostru Iisus Hristos Biserica va fi tot timpul învolburată de valurile pline de dușmănie ale acestei lumi, dar dacă avem în mijlocul ei pe Hristos toate aceste valuri și furtuni vor fi potrivnice, destinația noastră nu va fi nicidecum ratată, ci vom ajunge acolo unde duce Biserica corabia lui Hristos și anume, la mântuire”, a spus ierarhul.

Concluzionând asupra celor afirmate, Episcopul a explicat că „dacă dorim să ajungem la limanul liniștirii sufletești trebuie să ne aflăm înăuntrul corabiei” şi a atras atenţia că „în afara ei există vânt și furtună care duce la pierzarea celor pe care această furtună îi găsește în afara corabiei”.

Foto Credit: Mănăstirea Radu Vodă

Comentarii Facebook


Știri recente