Chemarea Credinței – primul număr din 2018. Revista are o nouă prezentare grafică

Chemarea Credinței – revista Patriarhiei Române pentru copii și familia creștină are din acest an o nouă prezentare grafică. Pe coperta primului număr din 2018 este ilustrată o scenă din viața Sfântului Cuvios Antonie cel Mare, sărbătorit de Biserica Ortodoxă în 17 ianuarie.

De asemenea, revista are noi rubrici dedicate atât celor mici cât și părinților.

În cadrul rubricii „Din înțelepciunea copiilor”, poate fi lecturat un text evidențiat la Concursul Național de Creație „Icoana și școala mărturisirii”, semnat de Daria-Cristiana Șușu. Paginile 4 – 5 ale publicației sunt dedicate copiilor preșcolari, într-o nouă rubrică interactivă: „Joacă de copii”.

Secțiunea „Mâini îndemânatice” îi prezintă pe copiii de la Școala Nr. 88 – Învățământ preșcolar, realizând o activitate inedită: săniuțe din cutii de chibrituri. Rubrica „Arta pentru cei mici” îi inițiază pe elevii dornici să devină artiști în tehnica linogravurii.

În ultimul număr pot fi parcurse rubricile „Dicționarul numelor de botez”, în care sunt explicate proveniența numelor pe care le purtăm, iar secțiunea „Să descoperim lumea muzicii” ne prezintă micii compozitori ai zilelor noastre.

Şcolarii mici parcurg istoria Vechiului Testament, și învață din Sfânta Evanghelie după Matei despre cum trebuie să ne rugăm, în interpretarea Sfântului Ioan Gură de Aur.

„Povestea cu tâlc” se intitulează Roata se întoarce! Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face! și îi învață pe copii să fie să se poarte cu respect și politețe față de colegii lor, evitând cuvintele sau atitudinile jignitoare, fiindcă acestea se vor întoarce împotriva lor.

Toţi copiii, împreună cu părinţii şi bunicii, sunt invitaţi la destindere prin intermediul rubricii „Năpârstoc, hai la joc!”  şi prin jocul „Joacă, zăpadă și lumină” . În „Chipuri ale sfințeniei” este evocată viața Sfântului Antonie cel Mare.

În rubrica „Lumea lui Dumnezeu”, se pot găsi detalii despre capra-neagră, iar în „Tradițiile românești pentru copii curioși”, despre obiceiurile legate de sărbătorile Botezul Domnului și Soborul Sfântului Ioan Botezătorul.

Rubrica „Biserica mea” transmite, cu ocazia Anului Omagial al unității de credință și de neam, un salut călduros din partea comunității românești ortodoxe Saint Sulpice, din Paris, iar „Micul catehism” dezvăluie semnificațiile icoanei Sfântului Mare Mucenic Teodor Tiron.

În cadrul revistei se află şi articole adresate cititorilor adulți:

  • „Tradiţii româneşti pentru părinţi grijulii”, ne invită de această dată La gura sobei pentru a sta de vorbă despre vatra specifică spațiului românesc și activitățile care au loc în jurul ei, mai ales în timpul iernii.
  • „An comemorativ”, rubrică dedicată anul acesta făuritorilor Marii Unirii din 1918, evidențiază rolul important al Bisericii Ortodoxe în constituirea României Mari.

Coperta 4 este o invitație pentru lectură, prezentând ultimele apariții editoriale pentru copii, de la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

Prezentare & foto credit: Ani-Eliza Busuioc Chemarea Credinței

Comentarii Facebook


Știri recente