Chemarea Credinței – nr. 10/noiembrie-decembrie 2010

A apărut numărul 10/noiembrie-decembrie 2010 al Revistei Chemarea credinței (serie nouă) a Patriarhiei Române. Ea se adresează întregii familii, de la copiii preșcolari până la părinți și bunici, precum și profesorilor, ajutându-i în cadrul orelor de religie.

Copiii preșcolari sunt îndemnați să își folosească mânuțele îndemânatice și imaginația în realizarea unei căsuțe de hârtie pentru a-L primi pe Mântuitorul în ziua Crăciunului. Tot lor se adresează rubrica „Hai să colorăm!”, care îi invită să devină mici iconari, colorând icoana Intrării în Biserică a Maicii Domnului.

Școlarii mici parcurg istoria Vechiului Testament, aflând despre binecuvântarea pe care o primesc Iacov și Isav de la Isaac, tatăl lor. Citind despre cerb, copiii explorează „Lumea lui Dumnezeu” și află informații interesante despre acest animal și despre cum a fost ales de către Moșul să ducă tuturor copiilor cadouri în Ajunul Nașterii lui Hristos. Copilăria Maicii Domnului este văzută prin prisma tradițiilor. Cine au fost Ioachim și Ana, cum au zămislit-o pe Sfânta Fecioară Maria, cum a fost copilăria ei și cum a fost logodită cu dreptul Iosif aflăm din rubrica „Tradiții pentru copii curioși”.

Școlarilor mari li se adresează rubricile în care sunt explicate: Simbolul de credință, Nașterea din seminția lui David a Mântuitorului, viața Sfintei Filofteia, Cântarea Heruvimică, Rugăciunea la ieșirea din clasă și Fuga în Egipt a Sfintei Familii. La rubrica „Biserica mea”, Ioana, Teodora și Pavel, trei copii dintr-o localitate gălățeană, scriu despre biserica din parohia de care aparțin.

„Drumul spre Egipt” este un joc care se adresează întregii familii. Fiecare jucător parcurge drumul, presărat cu multe pericole, pe care se presupune că a mers Sfânta Familie până în Egipt.

În partea a doua a revistei rubricile sunt adresate părinților. Rubrica „Tradiții românești pentru părinți grijulii” aduce în discuție obiceiul colindatului și povestea lui Crăciun, cel care nu a vrut să îl primească în casă pe Hristos. Reportajul despre aniversarea celor 20 de ani de la înființarea Corului de copiii și tineret Symbol al Patriarhiei Române ne face cunoștință cu singurul cor de copii care poate da răspunsurile la Sfânta Liturghie pe mai multe voci. Prin rubrica „Învățăm să trăim sănătos” părinții primesc informații folositoare despre fiecare vaccin și despre cum și când trebuie vaccinați copiii.

Comentarii Facebook


Știri recente