Chemare la rugăciune în județul Constanța. Procesiune cu sfinte moaşte şi icoane făcătoare de minuni

Arhiepiscopia Tomisului a organizat în Duminica Sfântului Ioan Scărarul o procesiune cu sfinte moaşte şi icoane făcătoare de minuni.

Prin această acţiune duhovnicească, eparhia a urmărit chemarea credincioşilor la rugăciune, continuând exemplul de secole al Bisericii în situaţii de epidemii şi pandemii.

Arhiepiscopul Teodosie, însoțit de clerici, a purtat prin județul Constanţa moaștele Sf. Mare Mc. Doctor fără de arginți Pantelimon, ale Sf. Mc. Epictet și Astion, ale Sf. Ier. Nectarie, precum și icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Axionița, copie de la Sf. Munte Athos, aflată în Catedrala Arhiepiscopală.

Traseul a fost Constanța, Năvodari, Lumina și Hârșova. Luni se va continua pe traseul Cernavodă, Medgidia, Techirghiol și Mangalia.

În partea de sud a judeţului, Arhim. Andrei Tudor, exarh al mânăstirilor și starețul mânăstirii Dervent, a purtat în procesiune Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Dervent și moaștele Sf. Mc. Epictet și Astion, pe traseul: Dobromir,  Șipote, Cobadin, Ciocârlia, Adamclisi, Băneasa.

Până în 29 martie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.760 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus Covid-19.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente