Cetatea Hotinului apare în cea mai bună fotografie din regiunea Cernăuți înscrisă în Concursul Wiki Loves Monuments

Juriul concursului Wiki Loves Monuments 2021 a apreciat că cea mai bună fotografie de monument istoric din Regiunea Cernăuți este un instantaneu al fotografului Serghei Zysko în care apare Cetatea Hotin.

Scopul concursului este de a obține fotografii ale monumentelor de patrimoniu care să fie oferite cu titlu gratuit pentru a ilustra Wikipedia, o enciclopedie online cu acces gratuit care este vizionată zilnic de milioane de oameni din întreaga lume.

Patrimoniul cultural al Regiunii Cernăuți cuprinde 1.299 de monumente, scopul concursului fiind să se obțină fotografii pentru fiecare din cele prezentate pe Wikipedia. La ediția din 2021 a concursului au fost înscrise 619 fotografii cu 146 de obiective de patrimoniu. Au concurat 21 de fotografi.

Considerată una din cele „șapte minuni” ale Ucrainei, Cetatea Hotinului se numără printre principalele atracții turistice ale acestei țări și a fost declarată Monument – Rezervaţie de stat istorică şi arhitectonică.

Voievozii Moldovei au avut principala contribuție la fortificarea cetății. Aceasta a primit îmbunătățiri majore în jurul anilor 1380-1460, când Sfântul Domnitor Ștefan cel Mare a dispus extinderea considerabilă a zidurilor, care în vremea sa atingeau 5-6 metri lățime și 40 de metri înălțime.

De la Suceava și până la Hotin sunt 140 de kilometri.

Vezi și:

Foto credit: Wiki Loves Monuments / Serghei Zysko

Comentarii Facebook


Știri recente