Cererile noastre sunt ascultate de Dumnezeu în măsura în care iertăm aproapelui, a spus IPS Varsanufie în Catedrala din Râmnicu Vâlcea

Reflectând asupra Pildei datornicului nemilostiv, Arhiepiscopul Râmnicului a subliniat în cuvântul rostit duminica aceasta că trebuie să iertăm aproapelui pentru a primi împlinirea cererilor adresate lui Dumnezeu, conform Rugăciunii Domnești: şi ne iartă nouă greşelile, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri.

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a slujit duminică, 20 august 2017 în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, informează site-ul Eparhiei.

Privitor la faptul că iertarea aproapelui este necesară pentru dobândirea mântuirii, ierarhul a oferit mai multe argumente din Sfânta Scriptură și din scrierile Sfinților Părinți:

„Când vă rugaţi, iertaţi orice aveţi împotriva cuiva, ca şi Tatăl vostru Cel din ceruri să vă ierte vouă greşelile voastre” (Marcu 11: 25);

„Mâniosul, măcar de va scula vreun mort, nu este primit la Dumnezeu” – Avva Agaton în Pateric;

„Adevărata cale a iertării, este a nu ţine minte răul” – Sfântul Ioan Gură de Aur.

Pilda din Evanghelia acestei duminici ne arată că Dumnezeu este de-a pururi iertător și ne împărtășește darurile Sale cele bogate deși nu întotdeauna aducem darul nostru la biserică iertați fiind cu toți cei apropiați nouă. Acest fapt trebuie să determine schimbare în viața noastră pentru a avea disponibilitatea de a-l ierta pe aproapele nostru în orice împrejurare în care ne-ar putea greși, a concluzionat Chiriarhul Râmnicului.

La final, Înaltpreasfinția Sa i-a binecuvântat pe credincioșii care au participat la Sfânta Liturghie săvârșită în Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Nicolae din Râmnicu Vâlcea.

Comentarii Facebook


Știri recente