Ceremonial militar-religios pentru militarii craioveni care și-au încheiat misiunea în Afganistan

La sediul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din Craiova s-a desfășurat astăzi, 12 iunie 2014, un ceremonial militar religios dedicat primirii oficiale a celor 100 de militari care și-au încheiat misiunea în Afganistan în cadrul Companiei de Infanterie Kandahar Airfield – Ground Defence Area (KAF-GDA). Timp de aproximativ șase luni, militarii craioveni au executat misiuni sub egida NATO în cadrul Forței Internaționale de Asistență și Securitate(ISAF), în cooperare cu forțele de securitate naționale afgane pentru securizarea terestră a aeroportului Kandahar, a precizat Diacon Gheorghe Cioiu.

Ceremonialul de primire a debutat cu o slujbă de Te Deum săvârșită de către un sobor de preoți, din care au făcut parte preoții militari ai garnizoanei Craiova și părintele consilier Vintilă Sărdărescu de la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei, delegat să participe la eveniment din partea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Irineu. Au mai fost prezenți: Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, reprezentanți ai eșaloanelor militare superioare, ai autorităților publice locale, precum și familiile militarilor participanți la misiune.

În alocuțiunea rostită cu acest prilej, Ministrul Apărării Naționale a remarcat profesionalismul ostașilor craioveni și faptul că ei au promovat pe meleaguri străine adevăratele valori ale neamului nostru, dând ca exemplu credința strămoșească prezentă în Afganistan prin biserica ortodoxă pe care militarii români au amenajat-o aici. „Chiar la Kandahar ați amenajat un loc de rugăciune, un loc de întâlnire cu Dumnezeu și personal am văzut mulți militari din forțele internaționale de menținere a păcii intrând și rugându-se în biserica amenajată de militarii noștri”, a spus Mircea Dușa.

Comentarii Facebook


Știri recente