Cercuri de religie în Eparhia Severinului şi Strehaiei

În Eparhia Severinului şi Strehaiei s-au desfăşurat în zilele de 27 şi 28 noiembrie Cercurile pedagogice la disciplina Religie, pentru semestrul I din anul şcolar 2014 – 2015 la clasele de gimnaziu şi de liceu, după cum ne-a precizat Cătălin Cernătescu.

Vineri, 28 noiembrie, la Colegiul Tehnic Domnul Tudor din Drobeta Turnu Severin, dascălii de la catedra de religie, alături de Preasfinţitul Părinte Nicodim Episcopul Severinului şi Strehaiei, au participat la o lecţie deschisă având ca tematică – Legea morală a Noului Testament – Fericirile.

La acest eveniment, ierarhul mehedinţean a subliniat următoarele: ,,Din partea elevilor am constatat multă receptivitate, atenţie şi preocupare, din partea doamnei profesoare de religie multă competenţă. Mi-a plăcut mult, a fost o lecţie de nota 10, Biserica şi Şcoala au profesori de religie absolvenţi ai facultăţilor noastre de teologie foarte bine pregătiţi. Ştiu să aducă în faţa tinerilor elevi binele, frumosul, adevărul şi tot ceea ce este bineplăcut lui Dumnezeu şi oamenilor”.

Alături de cadrele didactice, la eveniment a participat şi părintele profesor Ioan Ovidiu Polexă, consilier al sectorului Învăţământ şi Tineret din cadrul Episcopiei Severinului şi Strehaiei care ne-a declarat următoarele: ,,Ora de religie reprezintă o prioritate pentru că aici vestim adevăratele valori morale ale creştinătăţii. În primul rând, îi învăţăm pe copii cum să se comporte cu părinţii, cum să fie buni în societate, în relaţia cu cei de lângă ei. Toate aceste lucruri îi ajută să se dezvolte ca personalităţi, pentru societate şi pentru Dumnezeu”.

Tematica Cercului de Religie de anul acesta a fost ,,Adaptarea demersului didactic la nevoile elevilor şi realizarea unei evaluări ritmice. Tradiţional şi modern în predarea religiei”, un subiect apreciat atât de profesori cât şi de elevi.

Despre ora de religie tinerii au propriile păreri. Iată câteva dintre ele:

,, Ne învaţă să fim manieraţi , să fim respectuoşi, să avem încredere în Dumnezeu, să ştim să respectăm pe cei din jurul nostru ca să fim la rândul nostru respectaţi şi să-i ocrotim pe ceilalţi pentru că doar aşa vom reuşi să ne mântuim şi să mergem mai departe.

(Reporter: ) Îţi imaginezi şcoala fără ora de religie? Nu! Consider că ora de religie este foarte importantă şi mai ales pentru tineri, pentru că îi ajută foarte mult să facă ceva bun în viaţă şi îi educă în acelaşi timp să meargă pe drumul cel bun, niciodată nu o să-i lase să meargă pe drumul pierzaniei (Maria Drăgulescu, cls. X-a A).

,,….Ora de religie eu zic că este importantă, este o oră pe săptămână şi ea ne ajută foarte mult să-l iubim pe Dumnezeu şi să ne rugăm, să mergem la biserică. Am văzut că vor să scoată ora de religie din şcoală, dar eu nu sunt de acord, pe mine mă ajută foarte mult (Mihăiţă Vlăduţ Gârbovan- cls X-a A ).

La finalul orei, elevii le-au oferit celor prezenţi un scurt recital de colinde româneşti, vestind de pe acum Naşterea Domnului.

Cercul de Religie organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi în parteneriat cu Sectorul Învăţământ şi Tineret al Episcopiei Severinului şi Strehaiei, s-a încheiat cu o sesiune de referate susţinute de profesorii de religie.

Comentarii Facebook


Știri recente