Educația tinerilor în atenția profesorilor de Religie din Episcopia Sălajului

La Mănăstirea Bic din județul Sălaj s-a desfășurat vineri, 13 mai 2016, cercul pedagogic al profesorilor de Religie din Episcopia Sălajului, a precizat prof. Claudia Boha, Inspector școlar.

Programul întâlnirii a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoți, în prezența profesorilor de Religie. La finalul slujbei euharistice, copiii instituționalizați la Școala „Sfântul Pantelimon” – Bic au prezentat un program de pricesne și poezii. Strădania lor a fost răsplătită cu ocazia finalizării Proiectului „Împreună pentru prietenie”, activitate coordonată de Episcopia Sălajului și Inspectoratul Școlar Județean Sălaj.

În prima parte a cercului pedagogic, Părintele protopop Dan Haiduc a adresat îndemnuri profesorilor de Religie și a subliniat importanța colaborării cu preoții parohi.

În partea a doua a lucrărilor, părintele profesor Porcar Cosmin a prezentat referatul „Copiii și tinerii în fața provocărilor lumii contemporane” în care a fost evidențiat rolul familiei și al școlii în educația tinerilor.

Activitatea a continuat cu  aprecieri pe marginea temei și au fost transmise o serie de precizări din partea ISJ Sălaj referitoare la rezultatele obținute de elevi la Olimpiada de religie și concursurile disciplinei și la proiectele în care profesorii de Religie sunt implicați în această perioadă.

Cadrele didactice prezente au avut astfel prilejul să‐şi valorifice propria experiență printr‐un schimb real de idei şi practici educative și au fost propuse activități care ar putea avea un impact benefic asupra armonizării personalității elevilor cu mediul în care trăiesc.

Comentarii Facebook


Știri recente